090531 Doppade jordgubbar i choklad

Mums vad gott det är, har precis gjort jordgubbar doppade i choklad. Brukar lägga chokladen i vatten bad, men se till att chokladen inte skär sig. :)

Detta visste ni inte om jordgubbar

ordgubbar innehåller till exempel mycket ellagensyra som motverkar flera olika typer av cancer. Dessutom skyddar det huden från solens strålning och gör därför att huden åldras saktare och minskar bildningen av rynkor

 Den stora mängden antioxidanter minskar kolesterolets skadliga effekter på blodkärlen och motverkar hjärtkärlsjukdomar.

Jordgubbar innehåller mer C-vitaminer än apelsiner. Ju rödare desto mer vitamin C! Om du äter omkring 2,5 dl jordgubbar så har du täckt dagsbehovet

 Många av oss äter för lite folsyra som bland annat behövs för blodbildningen och är viktigt för fosterutvecklingen. Det kan man enkelt ordna med en daglig dos av jordgubbar. 2,5 dl jordgubbar ger en fjärdedel av dagsbehovet. 

Jordgubbar är väldigt kalorisnåla. 2,5 dl innehåller ca 40 kcal.

 Om man vill göra något riktigt festligt och nyttigt så kan man gärna doppa sina jordgubbar i god mörk choklad. Choklad är bra för hjärta och kärl samt motverkar även i vissa studier diabetes.

2,5 dl chokladdoppade jordgubbar ger 184 kcal och massvis med nyttiga näringsämnen. Det är verkligen godis som förebygger sjukdomar!

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0